Onze geschiedenis

2017
Homeopathie cursus gevolgd om met deze kennis extra te kunnen ondersteunen bij het zoeken naar oplossingen in gezondheid
2016
Dit jaar hebben we vanuit onze vakgroep diverse cursussen gevolgd. Zowel over konijnen als katten.
2016
Wij zijn in het voorjaar van 2016 verhuisd naar onze nieuwe locatie waar we een speciale cavia flat in gebruik hebben genomen.
2015
Omdat de aanvragen binnen bleven komen hebben wij ons buitenverblijf vergroot voor deze zomer
2015
Na het volgen van de studie ben ik vanaf heden ook konijnentrimster voor Eindhoven en omgeving
2015
Sinds begin 2015 ben ik gediplomeerd konijnen gedragsdeskundige, gestuurdeerd aan de Martin Gaus Academy
2014
Om het trainen met konijnen verder te oefenen hebben wij twee konijnen uit het assiel gehaald. Leander en Elena.
2014
Na een zeer drukke zomer ben ik begonnen met de opleiding konijnen gedragsdeskundige
2014
Ik zet tegenwoordig mijn ervaring met katten ook in voor het dierenasiel Helmond en leer daar ook weer met nieuwe karakters omgaan.
2013
Vanaf half december is de nieuwe site live, het begin van een nieuw hoofdstuk voor filoZoika
2013
De maanden Juli en Augustus heeft ons konijnen verblijf helemaal vol gezeten. We hebben konijnen gehad van klein tot groot, van jong tot oud. Ook hebben we een aantal cavia's en hamsters op bezoek gehad.
2013
Zwangerschaps verlof zit er op, de zomer vakanties zijn begonnen en Angela kan na 9 maanden weer voor het eerst aan de slag als katten oppas.
2013
Nu de zwangerschap de zwaarste fase in gaat zijn we begonnen met het afbouwen van de dagopvang voor honden. Voor het eerst in 2.5 jaar heeft Angela een paar dagen echte rust.
2013
Onze zoektocht naar oppas adressen voor honden verloopt erg moeizaam, maar daar tegen over staat dat we wel hulp hebben gevonden met het bieden van oppas aan huis.
2012
Na twee jaar met kerst door gewerkt te hebben zijn we dit jaar 2 weken dicht met kerst. Nu Angela zwanger is, is dit een nodig rust moment.
2012
Door dierenambulance Helmond zijn wij uitgenodigd om daar op de open dag te komen staan om zo onze diensten te promoten en aandacht te vragen voor onze campagne waarin we zoeken naar extra oppas locaties.
2012
Na de enorm drukke zomer zijn we opzoek naar mensen die net als ons, vanuit huis, met dieren bezig willen zijn.
2012
Wij hebben afstand gedaan van onze kippen. In de zomermaanden hebben zij hun verblijf moeten delen met konijnen en dat is toch minder goed uitgepakt. Wij hebben besloten om het stuk wat de kippen hadden nu bij het konijnen verblijf te betrekken.
2012
Nadat Mei en Juni al zoveel drukte hadden gebracht, hebben we Laura gevraagd of ze ons wil komen helpen. Laura komt Angela ondersteunen met oppas aan huis. Welkom terug Laura.
2012
Zomer 2012 is als een achtbaan verlopen, er was geen dag dat er geen verandering was. Waren het niet honden die kwamen of gingen, waren het wel de konijnen of nieuwe adressen voor de katten oppas aan huis.
2012
Onze dagopvang voor honden zit nu officieel vol. Met dagelijks 2 tot 3 dag-gasten naast onze eigen Labrdor en de vakantie-logees hebben we een drukke zomer in het vooruitzicht.
2012
In navolging van de goede samenwerking met Van Nunen hebben wij daar ook een konijnen flat besteld dat als nieuw verblijf kan dienen voor logeer konijnen.
2011
Het hok wat Laura heeft ontworpen is door Dierenverblijf van Nunen uit Oirschot gemaakt en net voor de winter echt intrad geleverd. Het hok weegt ruim 200 kilo en is voorzien van ingebouwd drinkwater systeem en geïsoleerd nachthok.
2011
Een van de stage opdracht van Laura is het ontwerpen van een een verblijf. Zij heeft bij ons gewerkt aan het ontwerpen van het nieuwe verblijf voor onze Franse Hangoren.
2011
Na een erg drukke zomer verwelkomen we in september 2011 Laura. Zij komt in het begin twee keer per week stage lopen en later in het jaar dagelijks. Laura maakt de groei van filoZoika van dichtbij mee.
2011
In de zomer van 2011 komen de eerste konijnen tijdens de vakantie bij ons logeren. Er zijn er een aantal die sindsdien meerdere keren per jaar terug komen.
2011
Omdat bij ons geen dag het zelfde is en we weten hoe belangrijk praktijk ervaring is hebben we het Aequor certificaat aangevraagd om na de zomer van 2011 ook stage plaatsen aan te bieden.
2011
Het was een wat vreemd moment, de teleurstelling van mensen niet kunnen helpen en het besef dat het heel goed gaat. In het voorjaar van 2011 zitten we met regelmaat al vol, de echte vakantie periode moet nog beginnen.
2011
Vroeg in het voorjaar van 2011 verwelkomen wij onze eerste dagelijkse gast. Boxer Bandit komt 4 of 5 dagen in de week in de dagopvang. Ze vormt vanaf het eerste moment een leuk duo met onze eigen Labrador.
2010
4 oktober 2010, alles was geregeld om te starten. Geen mooiere datum dan wereld dierendag. Een bezoek aan het Kamer van Koophandel was gemaakt, waar er helaas werd medegedeeld dat er die dag geen inschrijvingen meer plaats zouden vinden. filoZoika start dus officeel op 5 oktober