Edda

Edda

Sinds kort help ik af en toe mee met het socialiseren van katten bij Dierenambulance/asiel Helmond. Prachtig werk, echt waar om al die beestjes te zien opbloeien als ze zien dat je eventjes bij hun langs komt om even lekker gek te doen met een lampje, lekker even te kroelen, of om gewoon een schoot te kunnen aanbieden. Door dit te doen, kunnen we ondertussen ook goed het doen en laten, het gedrag, van de kat observeren. Hier worden elke keer weer notities van gemaakt en dit wordt weer bijgewerkt in het dossier van de kat. Hierdoor hopen we sneller de katten een nieuw mandje te kunnen bieden.

Helaas loopt het niet altijd even soepel en krijg je te maken met de zogenoemde langzitters. Edda is hier een voorbeeld van. Een angstig poesje wat zich laatste tijd heeft ontpopt tot een ware knuffelkat. Ze zit nu al 1,5 jaar in het asiel, ze verdiend het zo! Lees hieronder haar verhaal. Zoek je zelf nog een maatje of ken je iemand anders? Laat iedereen Edda's verhaal zien!

Verdere informatie over Edda: Zwart, 1,5 jaar. Of ze bij honden samen gaat is niet bekend. Wel met andere katten. Ze kan met grotere kinderen mits ze rustig zijn. En af en toe heeft zij wat oogzalf nodig.

"Ondanks dat Edda als hummeltje op tijd is gevonden, oftewel op een leeftijd dat de kitten-socialiseringsperiode echt nog niet is verstreken, is Edda toch wat angstig gebleven. Ze is inmiddels anderhalf jaar. Ze is onzeker en in het begin blies ze soms als je dichterbij kwam. Er gebeurde verder helemaal niets, er zit totaal geen kwaad in het poesje, ze hapt of slaat nooit, ze laat zich uitstekend aanhalen en begint ook genietend te ronken. Blazen doet ze allang niet meer, behalve misschien als je wat te onbesuisd op haar af "dendert".

Ze vindt het zelfs fantastisch om een flinke knuffelpartij te starten, en dat verwacht je niet van zo'n angsthaasje. Ze heeft veel bijgeleerd! Ze kruipt helemaal tegen je aan alsof ze je als haar beschermengel beschouwt. Ze wil zó graag maar vindt het ook een beetje eng, daardoor voelt ze soms aan als een knuffelig "baksteentje". Ze ligt vaak in de grote hangmat achterin de kooi, daar voelt ze zich veilig. Ze zit graag "hoog en droog", en daar is ze uitstekend te benaderen; het is echt haar knuffelplek, ze gaat daar direct naartoe als ze aangehaald wil worden door iemand die haar kooi binnenkomt. Ze kon ook enthousiast tikkertje spelen met haar voormalige kooigenootje en vriendje Max; ze stuiterden achter elkaar aan en hadden het grootste plezier. Ze begon echt los te komen!

Het lijkt ons verstandig als u haar op een apart kamertje laat beginnen waar ze zich niet volkomen kan verstoppen, ze moet benaderbaar blijven. Zodra ze op dat kamertje op haar gemak is en u haar vertrouwen hebt gewonnen, kunt u haar meters gaan uitbreiden. Als u haar meteen na thuiskomst in de huiskamer loslaat, dik kans dat ze onder de bank of onder het dressoir gaat zitten en daar voorlopig niet onder vandaan komt.

Edda is geen dapper poesje maar ze is wel verpletterend lief en ze staat beslist positief tegenover mensen. Als u beschikt over wat geduld en kattenliefde, dan nodigen wij u van harte uit om eens te komen kennismaken met dit angsthaasje. Ze is van goeie wil, en in een rustige omgeving met weinig mensen-tumult zal ze zich snel ontplooien. Ze wacht op u om zich in uw armen te storten! Het is beslist een sensatie als een zó onzeker poesje zich onvoorwaardelijk aan u overgeeft.

Edda heeft nogal last gehad van niesziekte en heeft er een lichte oogbeschadiging aan overgehouden (het is een nare ziekte waarbij ook de ogen kunnen gaan ontsteken). Het langdurige oogzalven heeft waarschijnlijk ook wel bijgedragen aan haar onzekerheid, dat is voor geen enkel kitten een pretje. Vooral haar rechteroogje glanst altijd wat "onnatuurlijk", is wat vochtig, en de pupil is niet helemaal pikzwart. In tijden van stress kan het weer wat gaan opspelen dus het poesje heeft behoefte aan een rustige setting. Ze mag gerust binnengehouden worden. Komt u dit hartverwarmende poesje in uw armen sluiten?

Vriendje Max is intussen allang geadopteerd maar Edda deed daar niet moeilijk over: ze ging net zo makkelijk bij grote zwarte lobbes Scarface in de mand liggen als voorheen bij Max... Ze is beslist niet eenkennig als het erom gaat met wie ze haar bedstee deelt! En wie zagen we laatst uit haar warme mandje stappen toen ook Scarface naar een baasje was vertrokken? Heer Muck! Nou ja zeg!

Update eind januari: Edda is opeens een andere poes - ze dartelt op je af en komt op schoot voor een uitvoerige knuffelpartij. De knop lijkt vrijwel om! Een mooier cadeau hadden we niet kunnen krijgen. Nou nog alleen een baasje dat net zo van haar gaat genieten als wij.''

 http://www.dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/5212/#sthash.SPPSvDty....