Kimi

Sinds kort heeft filoZoika een eigen adoptiekat. Het gaat hier om Kimi, hij woont bij Dierenthuis, een opvang voor kansarme asieldieren. Oude zieke honden, verwilderde katten en katten besmet met het katten aids en/ of leucose virus vinden daar een blijvend thuis. Rond dierendag was er een lijstje met de honden en katten die nog geen of heel weinig adoptanten hadden. Wij hebben voor Kimi gekozen en hopen door hem te ondersteunen dat hij het nog heel fijn in zijn gouden mandje gaat hebben bij Dierenthuis! Hieronder een intro van dit mannetje.

''Ieder die Dierenthuis kent weet dat onze doelgroep bestaat uit de dieren die nergens meer plaatsbaar zijn. Ze hebben vaak al een lange weg afgelegd voor ze bij ons komen. Nergens was voor hen een permanent plekje te vinden. De mensen die tot hun plaatsing bij ons verantwoordelijk voor hen waren zijn vaak radeloos. Ze gaan tot het uiterste om de betreffende dieren wel een toekomst te bezorgen. Zo ook bij Kimi. Hij kan absoluut niet blijven op de plek waar hij tot dan toe woonde. Omdat Kimi vaak ziek is wordt hij goed onderzocht en worden er bloedtesten gedaan. Hij blijkt helaas kattenaids te hebben. Naar buiten zit er vanaf dan voor hem niet meer in. Maar binnen raakt Kimi steeds meer gefrustreerd. Dat uit zich in agressief gedrag naar de mensen in zijn omgeving. Kimi is heel ongelukkig en zijn bazen daardoor ook. Een verdrietige en onhoudbare situatie. Zijn baasjes zijn ten einde raad. Een paar uur voor hij van de dierenarts het zo gevreesde spuitje zou krijgen kwam Dierenthuis in beeld. Net op tijd. Sinds april 2013 woont dit prachtige dier bij ons. Het heeft even geduurd maar gelukkig voelt hij zich nu helemaal thuis. Zijn vroegere baasjes zijn inmiddels op bezoek geweest. Een emotioneel weerzien.''

Heel fijn is het dat Dierenthuis af en toe ook berichtjes stuurt. Van de week hebben we een berichtje mogen ontvangen. Het ging even niet zo goed met hem. Hij was wat verkouden en snotterde veel. Gelukkig is hij er weer bovenop en weer helemaal het mannetje hoorde we, na wat medicatie en heel veel liefde!