Onze Franse Hangoren

Onze Franse hangoren nemen het er van met hun vrijheid

In het voorjaar van 2010 gingen wij opzoek naar konijnen, twee dingen stonden vast, namelijk; we ging niet kopen in een dierenwinkel en we zochten een groot ras. Onze zoektocht bracht ons naar een nest Franse Hangoren. Uit dit nest hebben wij twee zussen, één blauw en één blauw-wit bont. Op 30 april 2010 hebben wij ze opgehaald en konden ze genieten van hun nieuwe verblijf, met 8m2 eigen speel ruimte.

De dames hadden al snel de smaak van ruimte te pakken en namen het niet zo nauw met de door ons geplaatste hekken. Voor het jaar om was hebben we ze 18m2 ruimte gegevens waardoor ze de ruimte hebben om te rennen, springen, graven etc etc. Tijdens de stage van Laura hebben we het gehele verblijf ook veranderd, nieuwe hekken, ditmaal van hout en een compleet nieuw hok met ingebouwd water reservoir.

Er zijn nog altijd momenten dat de dames even los mogen of zichzelf vrijheid gunnen, zoals op de foto te zien. Net als Toby zijn ze dol op aandacht en vinden het heerlijk als er veel konijnen komen logeren want dat zijn weer extra mensen die ze kunnen aandacht kunnen geven.