Toby valt af!

Zoals sommige misschien al wisten, onze Toby is op dieet. In oktober was het weer tijd voor Toby zijn jaarlijkse vaccinatie, eenmaal daar hoort de weegschaal er natuurlijk ook altijd bij! Het leek net of Toby het allemaal al voor zich zag. Hij was er namelijk niet op te krijgen. Na wat heen en weer lopen is hij er uiteindelijk toch op belandt en kwamen we er tot onze grote verbazing achter dat hij in 6 maanden bijna 8 kilo was aangekomen. Op 16 oktober woog hij dus ongeveer 44 kg. De reden voor ons is helaas nog steeds niet duidelijk. Hij heeft altijd op de brok gezeten die hij vanuit de fokker heeft meegekregen, met pens erbij. Met de pens waren we ondertussen al gestopt omdat zijn darmen hier niet meer tegen konden.

Na wat onderzoek zijn we wel te weten gekomen dat de brok die hij had, nu al lang niet meer geschikt voor hem is omdat deze hem veel meer energie gaf dan dat hij nodig had. Na wat overleg hebben we besloten om Toby voorlopig op een speciaal dieet brok te zetten ( Hills Metabolic ). Hierna zullen we een brok voor hem zoeken dat beter bij hem past. Thuis gekomen, en toen aan de slag. Er was uitgerekend dat Toby zo'n 300 gram brokken per dag mocht. Na 2 weken vol verwachting gaan wegen, en wat denk je..niks. Gelukkig niet meer aangekomen. Blijkbaar was het net genoeg eten om zijn gewicht stabiel te kunnen houden. We zijn gezakt naar 200 gram, en jawel, bij het volgende weeg moment was er 250 gram af. Sindsdien verliest hij elke week wat, soms iets meer, soms wat minder. Op het moment weegt hij ongeveer 40 kg. Wij zijn super trots op hem! We gaan nog even door tot dat hij tussen de 36/37 kg komt.

Wat vind Toby hier allemaal van? Het was in het begin voor hem heel erg wennen, hij begon vooral buiten overal te schooien en kreeg zo ook verkeerde dingen binnen. We hebben besloten om toen 2x per dag sperziebonen erbij te geven en nu gaat het prima. Hij is nu gewend aan zijn nieuwe voedingspatroon. Maarja het blijft een Labrador he! Als hij de kans krijgt om ergens wat te halen dan is hij er ook zo bij. En als je in december met je baasjes op een kerstmarkt loopt, dan laat je die poffertjes die daar naar beneden vallen, en die oliebol die daar achter dat tafeltje verstopt zit, toch niet liggen!