Voorbereiden op bezoek

Voorbereiden voor de konijnen oppas bij filoZoika:

Na een reservering te hebben ontvangen, nemen wij contact op om onder andere de datum en het tijdstip af te spreken voor wanneer je je konijn komt brengen. De volgende spullen kun je alvast klaar leggen voor het verblijf bij filoZoika: reismandje, het vaccinatieboekje en eventueel het voer wat gegeven wordt. Natuurlijk mag je vooraf ook een keer een kijkje komen nemen.

Je konijn dient gevaccineerd te zijn als hij/zij bij filoZoika komt logeren. Deze worden een maal per jaar gegeven door je dierenarts. Dit gaat om de ziektes Myxomatose en VHS. Myxomatose wordt veroorzaakt door een virus. Je konijn kan besmet worden door vliegen, muggen, vlooien maar ook andere konijnen. De symptomen zijn onder andere: gezwollen oogleden, oogontsteking, zwellingen in het oor, rond de geslachtsorganen, een vieze neus en koorts. Het VHS virus kan konijntjes vanaf het eind dat ze 8 weken zijn treffen, het heeft een dodelijke afloop. Het wordt overgebracht door geïnfecteerde konijnen, ongedierte of andere huisdieren. Maar kan ook in het voedsel of water zitten, overgebracht worden door vogelpoep, kleding etc. Het virus wordt verspreidt door vliegen. Symptomen zijn: geen eetlust, diarree, bloed kan uit de neus komen lopen en de inwendige organen worden aangetast. Het konijn zal binnen een paar dagen overleden zijn.

Belangrijk dus om je konijn elk jaar te laten vaccineren.

Let op: Konijnen dienen naast de vaccinatie tegen Myxomatose en VHS ook gevaccineerd te zijn tegen RHD2/VHS2.

 

Wij hebben een Facebook pagina waarop de avonturen van onze loges te bewonderen zijn. Hierop kun je gemakkelijk zien hoe het met je konijn gaat. https://www.facebook.com/filoZoika Je kan ook altijd even een mailtje of berichtje sturen.

Voorbereiden voor de konijnen oppas aan huis:

Na een reservering geplaatst te hebben maken we een afspraak voor een kennismaking. Wij komen langs zodat wij alles kunnen bespreken wat er in de oppas periode moet gebeuren. Wij maken hier aantekeningen van en bewaren dit zodat we altijd hier op kunnen terug vallen. In de kennismaking bespreken we ook het sleutelcontract.

We zien graag de konijnen/ knaagdieren en hun verblijven. Verder lopen we meestal een kort rondje langs de dingen die belangrijk zijn. Dat je kunt laten zien waar het voer staat. Waar de bodembedekking staat, waar we het afval heen kunnen brengen. Dat we weten waar wat schoonmaakmiddelen staan, ga zo maar door.

In onze administratie staan ook de telefoonnummers en mail adressen die zijn opgegeven bij de reservering/ kennismaking. Deze hebben wij dus altijd paraat als we contact willen opnemen bijvoorbeeld als het even niet goed gaat of dat er wat gebeurd is met je konijn.

Het is dan ook handig om het vaccinatieboekje/ dierenpaspoort en een reismandje klaar te hebben staan voor ons als wij dit onverhoopt toch nodig hebben.

Tussentijds contact is ook geen probleem. Wij begrijpen goed dat je wilt weten hoe het met je huisdier vergaat als je er niet bent. Je kunt altijd een mailtje sturen of bellen. Wat wij vaak gebruiken is WhatsApp. Hiermee kunnen we je gemakkelijk berichtjes, foto’s en filmpjes toe sturen.